Skip to content Skip to footer
Vodnik za opazovanje bobrov

Pripravili smo vodnik za opazovanje bobrov. Tu si ga lahko ogledate in prenesete. Do narave in živali bodimo pri opazovanju vedno obzirni in odgovorni. Veliko lepih doživetij in novih spoznanj o naših ekosistemskih inženirjih vam želimo:)

Informativne table o bobru

Tekom trajanja projekta bomo postavili 6 informativnih tabel o bobru in njegovi vlogi v ekosistemu. Do sedaj smo postavili 3 table, in sicer v Gornjih Petrovcih, Fari pri Kostelu ter v Kozjanskem regijskem parku.

Tabla pred osnovno šolo in vrtcem v Fari, občina Kostel.
Poster projekta LIFE BEAVER

Predstavniki Inštituta Lutra ter hrvaški partnerji projekta smo se med 18. in 22. septembrom udeležili mednarodnega simpozija na temo bobra v Brašovu, Romunija. Na konferenci smo svoje delo predstavili s posterjem.

Promocijski materiali: kape, majice, beležke, pisala in vrečke iz blaga projekta LIFE BEAVER

Pozimi 2024 dali prijavitelji projekta (Inštitut Lutra) izdelati nekaj novih promocijskih materialov: bobrove majice, žepne nože, zvezke z lesenimi platnicami, lesena pisala z ravnilom, platnene torbice in USB Ključke.

bobrova majica

žepni nož

zvezek

pisalo z ravnilom

platnena torbica

USB ključek

Tudi hrvaški partnerji projekta so dali v prvih dveh letih projekta izdelati več promocijskih materialov: majice, beležke, pisala, kape in vrečke iz blaga, vse v lepi zeleni barvi.

Papirnate vrečke projekta LIFE BEAVER

V letu 2022 smo dobili papirnate vrečke z logotipom projekta.

Majice projekta LIFE BEAVER

Jeseni smo slovenski partnerji projekta natisnili projektne majice LIFE BEAVER. So vam všeč?

Vizualna identiteta projekta LIFE BEAVER

Za vizualno identiteto je poskrbel Zvone Kosovelj. 

Projektne tablice

Zbirki logotipov izvedenih in tekočih projektov Inštituta LUTRA na steni Vidrinega centra AQUALUTRA se je pridružil logotip projekta LIFE BEAVER. Tablice so nameščene tudi na sedežih partnerskih organizacij: Fakultet šumarstva i drvene tehnologije, Muzej Ivanić-Grad in Gozdarski inštitut Slovenije.

Projektno vozilo v bobrovi preobleki

Moči sta združila ilustrator Jurij Mikuletič in oblikovalec Zvone Kosovelj. Nastal je poplavni gozd, ki je pod tiskarskimi stroji odlične Tiskarne TKBM prerasel vozilo.

Logotip projekta

Logotip projekta je delo Zvoneta Kosovelja. Da bo komunikacija s ciljnimi skupinami lažja, je pripravljen tudi v slovenskem in hrvaškem jeziku.

LIFE BOBER – Življenje z bobrom, mokrišči in podnebnimi spremembami

Politika zasebnosti