Skip to content Skip to footer
PREDSTAVITEV BOBRA NA FESTIVALU ZA LJUBITELJE ŽIVALI (NOVA GORICA, 10. JUNIJ 2023)

V soboto, 10. junija, vas dopoldne vabimo na spoznavanje bobra in drugih živali ob Cerkniško jezero (glej spodaj), popoldne od 15h do 21h pa vas pričakujemo na Festivalu za ljubitelje živali na osrednjem Trgu Edvarda Kardelja v Novi Gorici in v parku ob avtobusni postaji na Kidričevi ulici v Novi Gorici (naslov avtobusne postaje je Kidričeva 22).

Vabljeni!

TO SOBOTO, 10. JUNIJA 2023, VABLJENI NA SPOZNAVANJE BOBRA IN VIDRE OB CERKNIŠKEM JEZERU!

Ob Cerkniškem jezeru se pod okriljem Notranjskega regijskega parka v maju in juniju predstavljajo različni LIFE projekti: LIFE for SEEDS, LIFE Stržen, LIFE Beaver, LIFE Amphicon ter LIFE Lynx.

Prvič smo se predstavili v soboto, 27. maja, drugič pa bomo svoje delovanje predstavili v soboto, 10. junija, med 10. in 13. uro, na slikoviti lokaciji informacijske točke nasproti Centra za obiskovalce, v neposredni bližini požiralnikov Rešeto. Prav posebej so vabljeni otroci. Pripravljamo namreč vrsto dejavnosti in zanimivih poučnih vsebin, ki jim bodo omogočile, da se poglobijo v svet narave in se obenem zabavajo.

Sodelavci projekta LIFE BEAVER predstavljamo naša največja sladkovodna sesalca, bobra in vidro, njune biološke in ekološke značilnosti, razlike in podobnosti. Izvedeli boste tudi, kakšno vlogo imata v ekosistemu in zakaj nam bober lahko pomaga pri blaženju vplivov podnebnih sprememb.

Vabljeni!

DELAVNICE O SOBIVANJU Z BOBROM ZA DELEŽNIKE – UPRAVLJALCE ZAVAROVANIH OBMOČIJ, VODA IN GOZDOV TER KMETIJSKE SVETOVALCE (SI)

28. in 29. marca 2023 slovenski partnerji projekta organiziramo delavnico o sobivanju z bobrom za upravljalce območij ter kmetijske svetovalce. Prva delavnica bo na Gozdarskem inštitutu v Ljubljani, druga pa v Drava centru v Mariboru (Limbuš).

DELAVNICE O SOBIVANJU Z BOBROM ZA DELEŽNIKE – UPRAVLJALCE ZAVAROVANIH OBMOČIJ, VODA IN GOZDOV (HR)

29. novembra ter 5. in 6. decembra 2022 hrvaški partnerji projekta organizirajo delavnice o sobivanju z bobrom za deležnike v nekaterih županijah na Hrvaškem. Prva delavnica bo potekala v Koprivnici, druga v Vinkovcih in tretja v Dvorcu Tikveš (Kopački rit).

LIFE BOBER – Življenje z bobrom, mokrišči in podnebnimi spremembami

Politika zasebnosti