Skip to content Skip to footer
TA VIKEND VABLJENI V KRAJINSKI PARK RADENSKO POLJE!

V nedeljo, 17.9.2023, bo v Krajinskem parku Radensko polje Dan Žabje hiše, v okviru katerega se bosta predstavila tudi bober in vidra. Odrasle in otroke čakajo tudi druge zanimive delavnice o dvoživkah in plazilcih, pripovedka s strani društva Terra Anima ter vodenje po Žabji hiši. Na voljo bo tudi okrepčevalnica:)

Lepo vabljeni na spoznavanje sveta narave!

Lokacija: Žabja hiša, Mala Račna 20 (označba ŽH na zemljevidu)

Datum: 17. september 2023 od 10. do 16. ure

Parkiranje: pri kozolcu pred Žabjo hišo  (označba P na zemljevidu) ter pri Družbenem domu Račna (Velika Račna 24b)

PREDSTAVITEV BOBRA NA KOLIŠČARSKEM DNEVU 2023

V soboto, 26.8.2023, vabljeni, da se nam pridružite na Koliščarskem dnevu med 10h in 17h v Dragi pri Igu!

Takole so zapisali organizatorji:

Koliščarski dan je enodnevni dogodek, na katerem obiskovalci prek delavnic preizkusijo v najrazličnejših veščinah tipičnih za koliščarje, pripravimo tudi spremljevalni program (predstave, arheološka in druga predavanja).

Delavnice so razdeljene na arheološke, kjer je glavna vsebina arheološka, od najdb do interpretacije arheoloških najdb, do izkustvenih, kjer si udeleženci na podlagi lastnega dela, lastne izkušnje  pridobijo znanje o življenju v času koliščarjev ter naravovarstvene, kjer spoznavajo favno in floro Ljubljanskega barja in doline Drage danes ter v času koliščarjev.

TO SOBOTO, 10. JUNIJA 2023, VABLJENI NA SPOZNAVANJE BOBRA IN VIDRE OB CERKNIŠKEM JEZERU!

Ob Cerkniškem jezeru se pod okriljem Notranjskega regijskega parka v maju in juniju predstavljajo različni LIFE projekti: LIFE for SEEDS, LIFE Stržen, LIFE Beaver, LIFE Amphicon ter LIFE Lynx.

Prvič smo se predstavili v soboto, 27. maja, drugič pa bomo svoje delovanje predstavili v soboto, 10. junija, med 10. in 13. uro, na slikoviti lokaciji informacijske točke nasproti Centra za obiskovalce, v neposredni bližini požiralnikov Rešeto. Prav posebej so vabljeni otroci. Pripravljamo namreč vrsto dejavnosti in zanimivih poučnih vsebin, ki jim bodo omogočile, da se poglobijo v svet narave in se obenem zabavajo.

Sodelavci projekta LIFE BEAVER predstavljamo naša največja sladkovodna sesalca, bobra in vidro, njune biološke in ekološke značilnosti, razlike in podobnosti. Izvedeli boste tudi, kakšno vlogo imata v ekosistemu in zakaj nam bober lahko pomaga pri blaženju vplivov podnebnih sprememb.

Vabljeni!

DELAVNICE O SOBIVANJU Z BOBROM ZA DELEŽNIKE – UPRAVLJALCE ZAVAROVANIH OBMOČIJ, VODA IN GOZDOV TER KMETIJSKE SVETOVALCE (SI)

28. in 29. marca 2023 slovenski partnerji projekta organiziramo delavnico o sobivanju z bobrom za upravljalce območij ter kmetijske svetovalce. Prva delavnica bo na Gozdarskem inštitutu v Ljubljani, druga pa v Drava centru v Mariboru (Limbuš).

DELAVNICE O SOBIVANJU Z BOBROM ZA DELEŽNIKE – UPRAVLJALCE ZAVAROVANIH OBMOČIJ, VODA IN GOZDOV (HR)

29. novembra ter 5. in 6. decembra 2022 hrvaški partnerji projekta organizirajo delavnice o sobivanju z bobrom za deležnike v nekaterih županijah na Hrvaškem. Prva delavnica bo potekala v Koprivnici, druga v Vinkovcih in tretja v Dvorcu Tikveš (Kopački rit).

LIFE BOBER – Življenje z bobrom, mokrišči in podnebnimi spremembami

Politika zasebnosti